ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ HIP HOP/BREAKDANCE 2022

Το Battle of The Year Balkans γιορτάζει 19 χρόνια ζωής στην Ελλάδα! Η αναγνώριση από την Ολυμπιακή Επιτροπή ως άθλημα που θα συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 αυξάνει την ενασχόληση των νέων με το breakdance σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) χωρητικότητας 1200 θεατών. Το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο ομαδικός διαγωνισμός breakdance για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας των Βαλκανίων η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ιαπωνία. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ο ομαδικός διαγωνισμός για παιδιά μέχρι 15 ετών, σόλο διαγωνισμοί για να αναδείξουμε αντίστοιχα το καλύτερο αγόρι (b-boy) και κορίτσι (b-girl) καθώς και baby battle για ηλικίες μέχρι 12 ετών.

Την ίδια ήμερα θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός streetdance χορογραφίας με τον τίτλο Bounce Street Dance Contest για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ιταλία.     

Συνολικά 6 διεθνής χορευτές θα έρθουν για να κρίνουν τους διαγωνισμούς. Για πρώτη φορά επισκέπτεται την Ελλάδα ο παγκόσμιος πρωταθλητής breaking και μέλος των Red Βull BC One All Stars Victor από Αμερική. Σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο 3 βασικά μέλη οι Vartan, Robozee, Luwam Russom των παγκόσμιων πρωταθλητών Flying Steps έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Τέλος από την Νότιο Κορέα ο Issue με το ιδιαίτερο χορευτικό στυλ επηρεασμένο από τις πολεμικές τέχνες και ο Γάλλος P-Lock θεωρείται από τους θρύλους του Locking.                                                                                         

Τις ημέρες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις  που θα  περιλαμβάνουν:

 • Extra διαγωνισμοί ( breakdance junior choreography category , 1vs 1 bgirl battle, 1 vs 1 bboy battle)
 • Warm up & after show parties
 • Market area
 • Hiphop / Breakdance workshops

Περισσότερες πληροφορίες στο  www.battleoftheyear.gr & www.bounce.com.gr. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο greecebookings@yahoo.com

B.O.T.Y. Balkans Headoffice

Aristeidou Apostolos

P.P.Germanou 6

54622

Thessaloniki/Greece

Phone/Fax:+302310543858

Mobile:+306945301825

Bounce – Street Fighters Crew Championship

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Η χορογραφία της κάθε διαγωνιζόµενης οµάδας πρέπει να έχει maximum  διάρκεια 2:30 λεπτά. Αν η διάρκεια της χορογραφίας είναι από 2:31 µέχρι 3:00 υπάρχει µείωση της συνολικής βαθµολογίας της οµάδας 5% και από 3:00 και άνω συνολική µείωση της χορογραφίας 10%. Κάθε οµάδα πρέπει να αποτελείται από 5 χορευτές minimum και 10 χορευτές maximum.

Η κάθε οµάδα µπορεί να έχει χορευτές και των 2 φύλων. Υπάρχουν 3 διαφορετικές κατηγόριες συµµετοχής µε βάση το όριο ηλικίας. Junior (7-12) Varsity (13-17) Adult (18+) Η κάθε οµάδα µπορεί να έχει µέλη από µικρότερη ηλικιακή κατηγόρια αλλά όχι το αντίθετο (Παράδειγµα: µια οµάδα που διαγωνίζεται στην κατηγορία 13-17 µπορεί να έχει µέλη ηλικίας κάτω των 12 αλλά δεν επιτρέπεται να έχει άνω τον 18). Μπορούν να συµµετάσχουν οµάδες από οποιαδήποτε χώρα. Η διάσταση του δαπέδου για να εκτελέσουν την χορογραφία είναι 7 meters X 7 meters. Υπεύθυνη για την επιλογή της µουσικής είναι η ίδια η οµάδα η οποία πρέπει να την προσκοµίσει στο χώρο του διαγωνισµού σε µορφή CD. Στη χορογραφία µπορούν να χρησιµοποιηθούν αντικείµενα µε εξαίρεση σκόνες, λάδια, χρυσόσκονη , κοµφετί και οτιδήποτε παραπλήσιο. Θα υπάρχει συνολική µείωση της βαθµολογίας 5%.
Η χορογραφία θα βαθµολογηθεί από τους κριτές στις εξής κατηγόριες:

1. Creativity
2. Variety / Level of Old School/New School Hip Hop Styles
3. Musicality
4. Synchronization
5. Difficulty κριτής βαθµολογεί την κάθε κατηγόρια από το 1 µέχρι το 10.

Η οµάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθµολογία θα κατακτήσει και το βραβείο της καλύτερης Streetdance χορογραφίας. Οι νικήτριες οµάδες θα πάρουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς και θα έχουν την δυνατότητα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Street Fighters Italy (www.tryent.com).

Στην κατηγόρια 18+ οι οµάδες που θα καταλάβουν στις χορογραφίες την πρώτη, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα θα βρεθούν αντιµέτωπες σε battles διάρκειας 8 λεπτών(ηµιτελικά) και 10 λεπτών (τελικός). Επιτρέπονται σόλο αλλά και οµαδικές ρουτίνες εναλλάξ. Στα ηµιτελικά τα battles θα πραγµατοποιηθούν µεταξύ των οµάδων που κατέκτησαν στο Bounce ,1 εναντίον 4 θέσης και 2 εναντίον 3 θέσης.

No upcoming shows scheduled

Δελτίο Τύπου

Το Bounce StreetDance Contest είναι το μεγαλύτερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Street Dance Χορογραφίας.

Πραγματοποιείται για 13 συνεχόμενα χρόνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη και κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότερες από 50 ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών.

Για το 2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Bounce StreetDance Contest συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού Street Fιghters με έδρα την Ιταλία. Κάθε χρόνο οι Έλληνες πρωταθλητές εκπροσωπούν την Ελλάδα στο μεγάλο τελικό.

Περισσότεροι από 1000 χορευτές /θεατές υποστηρίζουν και συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο greecebookings@yahoo.com

For booking or any other information, feel free to get in touch!

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message