ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ HIP HOP/BREAKDANCE 2019 

Το Battle of The Year Balkans γιορτάζει 17 χρόνια ζωής στην Ελλάδα! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) χωρητικότητας 1200 θεατών. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο ομαδικός διαγωνισμός breakdance για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας των Βαλκανίων η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο διαγωνισμό στη Γαλλία. Επισης θα πραγματοποιηθεί ο ομαδικός διαγωνισμός για παιδιά μέχρι 15 ετών, σόλο διαγωνισμοί για να αναδείξουμε αντίστοιχα το καλύτερο αγόρι (b-boy) και κορίτσι (b-girl) καθώς και baby battle για ηλικίες μέχρι 12 ετών.                        Την ίδια ήμερα θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός streetdance χορογραφίας με τον τίτλο Bounce Street Dance Contest για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ιταλία.                                                                                             

Τις ημέρες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις  που θα  περιλαμβάνουν:

 • Extra διαγωνισμοί ( breakdance junior choreography category , 1vs 1 bgirl battle, 1 vs 1 bboy battle)
 • Warm up & after show parties
 • Market area
 • Hiphop / Breakdance workshops

Το φετινό line up είναι πιο πλούσιο από ποτέ!!! Στα breaking battles κριτές θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Redbull BC One Lil Zoo από  Μαρόκο, ο Αμερικανός Θρύλος Moy ο οποίος ήταν κριτής της κατηγορίας break στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων και τελευταίος από Ταιβάν ο Bojin με τεραστία εμπειρία ως κριτής στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Αντίστοιχα στην κριτική επιτροπή του Bounce έχουμε τον Γερμανό Majid όπου έχει κατακτήσει το Juste Debout, η δεύτερη κριτής είναι η Ibuki Imata από Ιαπωνία όπου θεωρείται η καλύτερη waacker στον κόσμο και τελευταίος ο Αμερικανός Crazy Kujo μέλος της ομάδας Ill – Abilities όπου αποτελείται από άτομα με ειδικές ανάγκες. Στα breaking battles στο ομαδικό οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τα Βαλκάνια στα τελικά του Montpellier στη Γαλλία. Στις σόλο κατηγορίες ο νικητής και νικήτρια θα ταξιδέψουν στο Montpelier αλλά παράλληλα κερδίζουν την συμμετοχή τους και στο Redbull BC One Last Chance Cypher στην Βομβάη της Ινδίας με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Περισσότερες πληροφορίες στο  www.battleoftheyear.gr & www.bounce.com.gr. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο greecebookings@yahoo.com

Υποστηρικτές: ΚΕ.ΔΗ.Θ. , ΑμερικανικοΠροξενειο Θεσσαλονικης, Γερμανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί : Redbull, beko, Ghettoblaster.gr.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Rise, Plus Radio, Cosmoradio, More radio,  TV100 , FM100, Junior, Beater.gr, Allaboutfestivals.gr Hiphop.gr, i-jukebox,gr,  Parallaxi Mag,  cityportal.gr, voria.gr. 

B.O.T.Y. Balkans Headoffice
Aristeidou Apostolos
P. P. Germanou 6
54622
Thessaloniki / Greece
Phone / Fax: +30 2310 543858
Mobile: +30 694 530 1825

Bounce – Street Fighters Crew Championship

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Η χορογραφία της κάθε διαγωνιζόµενης οµάδας πρέπει να έχει maximum  διάρκεια 2:30 λεπτά. Αν η διάρκεια της χορογραφίας είναι από 2:31 µέχρι 3:00 υπάρχει µείωση της συνολικής βαθµολογίας της οµάδας 5% και από 3:00 και άνω συνολική µείωση της χορογραφίας 10%. Κάθε οµάδα πρέπει να αποτελείται από 5 χορευτές minimum και 10 χορευτές maximum.

Η κάθε οµάδα µπορεί να έχει χορευτές και των 2 φύλων. Υπάρχουν 3 διαφορετικές κατηγόριες συµµετοχής µε βάση το όριο ηλικίας. Junior (7-12) Varsity (13-17) Adult (18+) Η κάθε οµάδα µπορεί να έχει µέλη από µικρότερη ηλικιακή κατηγόρια αλλά όχι το αντίθετο (Παράδειγµα: µια οµάδα που διαγωνίζεται στην κατηγορία 13-17 µπορεί να έχει µέλη ηλικίας κάτω των 12 αλλά δεν επιτρέπεται να έχει άνω τον 18). Μπορούν να συµµετάσχουν οµάδες από οποιαδήποτε χώρα. Η διάσταση του δαπέδου για να εκτελέσουν την χορογραφία είναι 7 meters X 7 meters. Υπεύθυνη για την επιλογή της µουσικής είναι η ίδια η οµάδα η οποία πρέπει να την προσκοµίσει στο χώρο του διαγωνισµού σε µορφή CD. Στη χορογραφία µπορούν να χρησιµοποιηθούν αντικείµενα µε εξαίρεση σκόνες, λάδια, χρυσόσκονη , κοµφετί και οτιδήποτε παραπλήσιο. Θα υπάρχει συνολική µείωση της βαθµολογίας 5%.
Η χορογραφία θα βαθµολογηθεί από τους κριτές στις εξής κατηγόριες:

1. Creativity
2. Variety / Level of Old School/New School Hip Hop Styles
3. Musicality
4. Synchronization
5. Difficulty κριτής βαθµολογεί την κάθε κατηγόρια από το 1 µέχρι το 10.

Η οµάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθµολογία θα κατακτήσει και το βραβείο της καλύτερης Streetdance χορογραφίας. Οι νικήτριες οµάδες θα πάρουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς και θα έχουν την δυνατότητα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Street Fighters Italy (www.tryent.com).

Στην κατηγόρια 18+ οι οµάδες που θα καταλάβουν στις χορογραφίες την πρώτη, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα θα βρεθούν αντιµέτωπες σε battles διάρκειας 8 λεπτών(ηµιτελικά) και 10 λεπτών (τελικός). Επιτρέπονται σόλο αλλά και οµαδικές ρουτίνες εναλλάξ. Στα ηµιτελικά τα battles θα πραγµατοποιηθούν µεταξύ των οµάδων που κατέκτησαν στο Bounce ,1 εναντίον 4 θέσης και 2 εναντίον 3 θέσης.

No upcoming shows scheduled

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου

Το Bounce StreetDance Contest είναι το μεγαλύτερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Street Dance Χορογραφίας.

Πραγματοποιείται για 12 συνεχόμενα χρόνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη και κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότερες από 50 ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών.

Για το 2019 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Bounce StreetDance Contest συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού Street Fιghters με έδρα την Ιταλία. Κάθε χρόνο οι Έλληνες πρωταθλητές εκπροσωπούν την Ελλάδα στο μεγάλο τελικό.

Περισσότεροι από 1000 χορευτές /θεατές υποστηρίζουν και συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο greecebookings@yahoo.com

For booking or any other information, feel free to get in touch!

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message